Tillbaka

Nu är jag hemma i Uppsala igen. Har varit här nästan en hel vecka och jag måste säga att det känns väldigt skönt att vara hemma igen och återgå till de vardagliga rutinerna : )

Det är första maj vilket betyder att det var Valborgsmässoafton igår, en mycket uppmärksammad och stor dag här i Uppsala... Jag är van vid att att kanske grilla och titta på något majbål på kvällen, men det är väldigt mycket större här och det händer saker hela dagen.
Så jag, Susanna, Camilla och Erik började dagen med att kolla på studenternas forsränning och på kvällen var vi ute och nattvandrade. Det kommer folk från större delen av Sverige för att komma hit och festa så det var mycket folk ute. Jag kom hem alldeles för sent och skulle upp tidigt för att filma mötet... Jag försov mig, vaknade 08.30 i stället för 07.30 så jag blev lite stressad, men kom "bara" 20 min sent till samlingen. Skulle ha varit i kontrollrummet kl. 09.00 men var där 09.20.

Annat intressant och onödigt jag kan berätta är att min hals är smått körd och är riktigt hes, och något som är lite roligare är att vi hade mycket trevligt middagsbesök här idag när vi kom hem efter kyrkan. Tack kära ni för sällskapet : )

Jag hade gärna gått oh lagt mig nu...
Har dock en del att göra innan jag får sluta mina ögon och sova. Och det är ju fortfarande alldeles för tidigt för att sova, men mitt huvud, min hals och näsa hade nog tyckt om att få vila lite extra ikväll/inatt, vi får se hur det blir...

Men nu sitter jag här och tänker på allt jag måste läsa, fixa och planera in och på att jag mycket hellre skulle vilja vara någon annan stans, med härligt sällskap och kanske en filt runt mig och halvsova i en soffa med folk runt omkring mig som pratar om något viktigt eller helt onödigt, och bli lite ompysslad... Ynkligheten som kommer när man är lite smått förkyld börjar krypa fram nu känner jag haha ;) Ja ja, nu är det som det är och jag sitter ensam i lägenheten och inser att det är dags att ta tag i allt jag ska göra innan dagen är slut.
Så time to rycka upp sig och sluta skriva snart :P

Hoppas helgen och veckan varit bra! Nu är det bara några timmar kvar till en ny vecka med nya möjligheter, äventyr, härliga vänner, intressanta lektioner och annat som en vecka brukar innehålla.


Ta hand om er! :)

Kram kram

Påsklov

Nu är det påsklov och jag är hemma i Älmhult hos familjen. Det är så skönt att komma hem och umgås med familj och vänner.
Har hunnit vara hemma i tre dagar nu och jag njuter av varje dag. Sen att vädret är så fint gör absolut inte hemmavistelsen sämre!Idag på morgonen, klockan 10 närmare bestämt, åkte jag, Martina och Jacob hem till Tom och firade honom eftersom han fyller 19 år idag. Sen har dagen bestått av att äta lunch ute i solen, hänga tvätt, städa och äta thaimat : )

Jag är mycket nöjd med dagarna här i Älmhult och är glad att jag har åtminstone två hela dagar kvar med familj och vänner här. Men jag saknar min M <3

Idag är det första dagen i påsken, dagen då Jesus blev dömd och torterad för att dagen därpå, långfredagen, bli korsfäst och ta på sig världens alla sjukdomar och synder.
Påsken är en högtid då man verkligen får möjlighet att reflektera och inse hur god Gud är och förstå vilken nåd och förlåtelse vi har fått genom att Jesus dog och uppstod för var enda människa på hela vår jord.
Det är också en högtid full av tacksamhet och glädje!
Så var glad, ha en ödmjuk och förlåtande attityd och tillbringa slutet på veckan och den här påsken med de människor du tycker om och bryr dig om. Det ska jag göra i alla fall : )

Kram kram

Sol, vår, värme och fågelsång = I like it!

Vilken underbar vårdag det är idag! Det var inte särskillt varmt imorse när jag och Marina cyklade till skolan, men nu på eftermiddagen gick det att gå ute utan jacka (!) Så nu sitter jag här i köket med öppen dörr och njuter av maten och alla ljud utanför.
Senare i eftermiddag/kväll blir det grillning i Sävja, ska försöka hinna läsa lite också... Får se hur det går :P
Det blir kul i alla fall!

Men nu ska jag sluta skriva och istället äta upp maten innan den blir kall : )Ha en riktigt bra dag och njut av solen!

Kram kram

En vecka går fort...

Sen sist har det hänt massor, jag borde verkligen bli bättre på att skriva här...
Men i alla fall, det som bland annat har hänt är att tvåorna har kommit hem från sina missionsresor. De eller den jag längtade mest efter kom hem i tisdags : ) Och i torsdags kom min lillebror hit och hälsade på ända till i söndags. Annat som hänt är att jag har varit på bio, grillat för första gången i år, hängt i Sävja, pluggat och njutit av solen som verkar vilja bli mer och mer synlig :)

Nu är det bara två dagar kvar i skolan innan det blir påsklov och på måndag åker jag hem till Älmhult. förhoppningsvis kan jag vara hemma ända till nästa måndag och passa på att umgås med familjen och så många av mina vänner där hemma som möjligt. Vi får se hur de planerna lyckas :)

Lyssnade på "The Thief" innan och fastnade för en mening i texten:

"You're breaking into my heart...

... And I'm letting you"

: )

Nu säger jag hejdå för den här gången och hoppas att ni får en bra fortsättning på den här veckan!

Kram kram

Sunday

Vaknade idag med ett leende på läpparna :)
Sen var det dags att cykla iväg till jobbet, fick dock gå hem två timmar tidigare eftersom det var så lite att göra (jag klagade inte alls eftersom jag hade jobbat sent igår).
Väl hemma, efter en snabb visit på Gränby, kollade Susanna och jag på film, sen färgade vi om mitt hår så nu är det röd/brunt igen. Och nu sitter jag här...
Helgen har gått fort! Och det gillar jag, för det innebär att det bara är två respektive fyra dagar kvar : ) Jag längtar!Nu blir det: Läsning, lite pyssel och tidig kväll (ska försöka i alla fall)


The hair is red again :) Och jag är trött, kanske skulle gå och lägga mig nu?

Ha en riktigt bra vecka!
Kram kram
RSS 2.0