Effektiv heter det visst...

Ja idag känner jag mig effektiv, i alla fall lite grann. Mer effektiv än de flesta dagarna de senaste veckorna :)
Jag vaknade tidigt, plockade och sortetade bland alla papper på mitt rum, hjälpte mamma att laga hennes mat, skrev om mitt cv och sökte jobb, cyklade till E:s skola, lämnade hans cykel där och gick tillbaka, hämtade ut tågbiljetter och örhängen, umgicks med A och köpte/hämtade ut fika på cafét, skrev recept och fixade musik till mobilen.
Så nu är jag ganska nöjd mer hur jag utnyttjat den här dagen :)
Men jag har lite kvar att göra... Till exempel städa, packa, fixa försäkring osv. Listan verkar inte riktigt vilja ta slut...
Men, men det heter ju "ända in i kaklet" av en anledning och jag tror att det är det som är meningen med de sista dagarna här hemma i Älmhult innan flyttlasset återigen drar till Uppsala. Jag får andas ut på tåget i stället!
På tal om flytt så har jag hunnit tänka ganska mycket på min flytt till Uppsala. Det ska bli jättekul att åka upp igen och få lära mig mer, umgås med mina underbara vänner och förhoppningsvis bli lite mer vuxen.
Men samtidigt känns det lite jobbigt att lämna livet här hemma, min familj, mina vänner och allt som händer här...
Det jag märkt när jag kommit hem och hälsat på är att livet faktiskt går vidare här hemma på samma sätt som livet rullar på för mig i Uppsala. Det är ju egentligen en självklarhet, men innerst inne tror jag att fler med mig hoppas att tiden skulle stå stilla hemma så att allt är som vanligt när man komer hem, men vi vet ju att det inte funkar så.
En annan sak som troligt vis blir ännu tuffare är att jag kommer ha 59,5 mil till min M vilket betyder att vi inte kommer kunna träffas särskilt ofta. Så vi lär ju bli experter på långa telefonsamtal och skype :)
Men det löser sig nog :)
Nu ska jag fixa och städa lite...
En av alla fina människor jag kommer sakna är min lillebror E
Ha en bra fortsättning på veckan!
Kram kram

Mystisdag

Idag har varit en sån där mysig dag :)
Först tillbringade jag några timmar i solen med söta barn på fritids.
Sen när jag kom hem hade pappa och E tagit fram ett 500-bitars pussel som drog till sig min uppmärksamhet en stund... Ja, jag och pappa är väl lite nördiga när det gäller pussel :)
Sen kokade mamma och jag plommonmarmelad på plommonen vi har ute i trädgården, en mysig sensommarsysselsättning som vi inte gör särskillt ofta så det var kul att det blev av. Och sen blev det lite mer pussel.
Så det har varit en bra dag!
Imorgon blir det mer mys för det blir först jobb på fritids och sen tar jag tåget till min fining :)
Men nu ska jag återgå till pusslet med pappa innan det är dags att låta huvudet få träffa den mjuka kudden.
God natt!
Kram kram

Tre dagar kvar

Snart cyklar jag iväg för att jobba min (troligtvis) sista kväll på jobbet och sen har jag bara två dagar kvar. Även om det känns lite konstigt att ha lite riktigt sommarlov nu så ska det ändå bli skönt att ta det lugnt och göra det jag vill utan att behöva tänka på att jag ska jobba tidigt nästa morgon.
Det känns lite osäkert inför hösten, hur jag ska fixa ekonomin och sådär på sommarlönen och jobbet jag har i Uppsala... Men jag vet att jag har en Gud som förser och Han hjälpte mig att fixa hela förra året så jag är säker på att denna höst är ännu lättare för Honom att hjälpa mig med :)
Jag har kommit på att jag har fått en ny favoritsysselsättning precis innan jag går och lägger mig på kvällarna: att prata med min M :) Även om vi inte är på samma plats kan jag ändå höra hans röst och prata om allt och inget tills det är dags att säga god natt. Det gillar jag! :)
I fredags är det 4 månader sen han blev min och jag blev hans, fyra mycket bra månader med den bästa i världen <3
(Vi på Ven, sådär brända som man blir när man inte tänker på att smörja in sig med solkräm)
Kram kram

RSS 2.0