Gran, kola och julstämning

Igår åkte jag och pappa och köpte en julgran. Det var ganska spännande att hitta den perfekta granen eftersom vi inte hade den minsta möjlighet att se hur granarna såg ut för i princip alla var isiga och grenarna var ihopfrusna.
Men vi lyckades få med oss en gran som såg ut att kunna vara bra.
Och det visade sig att vi hade ganska gott omdömme för när granen väl hade tinat och rätat ut sina grenar visade det sig att den var en riktig skönhet, så snart ska den kläs och bli ännu vackrare : )

Jag tänkte även passa på att göra lite chokladkola igår, men det märks att jag vant mig vid en annan spis de senaste månaderna för jag kokade den lite för länge så det blev inte så mycket kola... Men trots att kolan var hård istället för seg så smakade den i alla fall gott.

Träffade M på Willys också och vi bestämde oss för att träffas på "stan" när hon slutat för att handla de sista julklapparna, vi hittade det vi behövde, måste säga att jag är lite stolt att vi gav oss ut för det var -22 grader (!)
Och idag är det dan före dopparedan och jag sitter här i pyjamas och njuter av att ha familjen runt omkring mig :)
Julkänslorna börjar komma mer och mer trots att det inte blir en vanlig jul i år... Det ska bli intressant att se hur julen 2010 kommer vara, men jag har en känsla av att den kommer vara en av de mest värdefulla jag varit med om hittills. Anledningen till det kommer senare... ;)
Men nu är det dags att ta tag i julgranspyntet och samsas med lillebror om hur granen ska se ut.
God jul!
: )
Hemma med familjen

Idag är första dagen på tre månader som jag är hemma hos min underbara familj... Trodde att det skulle kännas lite konstigt att komma hem, men det känns precis som vanligt, nästan i alla fall :)
Precis som en vanlig helg eller dag jag är ledig sov jag till 12, och tog det riktigt lugnt... Pappa bara skrattade åt mig när jag kom upp och skulle äta frukost.
Och nu i eftermiddags tog jag med mig E och så åkte vi till Växjö och handlade de sista julklapparna, det var mysigt att ha lite syskontid även fast vi har lite syskonbråk emellanåt ;) Det var dock lite väl kallt att vistas utomhus när termometern visade -20.5 grader kallt.
Och nu är det dags för julbak med mamma, supermysigt!
Nu börjar verkligen de där riktiga julkänslorna komma och jag måste säga att jag verkligen trivs med att vara hemma. Men såklart saknar jag mina underbara roomies och alla godingar som stannat kvar i Uppsala eller åkt hem till sina familjer över jul. Can't wait to see you guys!!
Förresten, var det någon mer än jag som såg att månen var röd idag när den gick upp?
Men som sagt, nu är det dags för julbak så jag får skriva mer en annan gång :)
Ha det så bra och ta hand om er!
:)

Today is the day

Slog precis upp Bibeln och hamnade i Psaltaren 19:15 där det står "Låt min muns tal och mitt hjärtas tankar behaga dig, HERRE, min klippa och min återlösare"
Det är en mening som blivit mer och mer viktig för mig den senaste tiden, det är så viktigt att vara noga med vad man säger och tänker.
Det står också såhär i Lukas 6:45 "...Ty vad hjärtat är fullt av, det talar munnen"
Så för att prata bra saker behöver jag tänka på vad jag fyller mitt hjärta med, dvs tänka på vad jag lyssnar och ser på och gör och se till att det är bra och att det är sånt som är bra i Guds ögon.

Nu till något helt annat, eftersom det är tusen tankar som snurrar i mitt huvud just nu kommer nog det här inlägget bli lite hoppigt, hoppas att inte är alltför störande : )
Igår fick jag jullov och det firades hela dagen, först med en mycket trevlig avslutning på skolan, sen julbak och mys med några underbara tjejer, sen fest/häng med några från den internationella klassen och sen avslutades kvällen i Sävja hos M, M, J och A. Det var en riktigt bra dag, en jag kommer minnas länge! :)

Nästa sak/händelse som upptar mina tankar är att min familj kommer och hämtar mig om några timmar för att åka och hälsa på kära släkten i Stockholm och jag LÄNGTAR verkligen efter att få träffa dem!!! Det ska bli så mysigt att få träffa dem och ha lov.
Sen när jag väl är hemma ska jag försöka träffa så många av mina underbara kompisar som möjligt :) I've missed them a lot!
Men nu måste jag sluta skriva för jag har inte hunnit packa något alls,vilket är en mindre katastrof eftersom jag ska vara hemma i tre veckor... Men men det ska gå bra :)

Så tills nästa gång... Ha en superbra helg och ta hand om varandra!

Kram kram


God morgon!

Vaknade för snart två timmar sen... Vanligtvis skulle min dag varit lite smått förstörd om jag sov så länge en "vanlig" helg för jag tycker att det känns som om man sover bort hela dagen då. Men eftersom jag jobbade till halv 5 i morse på Max och inte somnade förrän halv 6 så är det lugnt :)

Har jobbat både inatt och natten till igår på Max, timmarna innan jag skulle jobb var jag verkligen superopeppad att dra iväg och jobb när alla andra skulle få sova... Men när jag väl var på jobbet och var mitt inne i att fritera chili cheese, göra milk shakes och ta betalt av medelålders personer som druckit lite för mycket så hade jag faktiskt kul! Mycket tack vare mina kära medarbetare! :)

Eftersom jag jobbat i helgen har jag inte orkat/kunnat hitta på så mycket annat... Men pga att vi inte hade några lektioner i fredags stod det pulkaåkning och bönegruppssamling på schemat på morgonen. Pulkaåkning är verkligen underskattat! :P
Sen spenderade jag eftermiddagen och kvällen med M i stan för lite julshopping. Och igår när jag hade vaknat (ca halv fyra) hade jag en riktigt slapp "morgon" och sen mötte jag S på Gränby för att handla lite mat till den kommande och sista veckan innan det bär av hem till Småland för att fira jul :) Och när vi kom hem hade vi en riktigt mysig filmkväll med A, S och M :) Tack tjejer! Om jag inte hade jobbat skulle jag följt med på nattpulkaåkningen...

Och nu är det dags att ta tag i dagen för om 2 timmar är det julfest för tv-teamet :)

Ha en  superbra tredje advent!

Kram

För en sekund

Jag älskar den här sången:

"Allt som jag är lämnar jag kvar här hos dig
Inget jag har är någonting värt här hos dig
För en sekund stannar jag kvar här hos dig
För en sekund med dig min Gud"

Den är så enkel, men beskriver en sån djup längtan efter att få möta Gud, om så bara för en enda sekund... Att lämna allt som upptar ens tankar, allt man är och har och bara släppa det för att vara en liten stund med universums skapare, vår frälsare, pappa, kung, herde, hjälpare och vän.
Längtan efter det där mötet där tid och rum försvinner och man bara omsluts av Guds närvaro, när inget annat spelar roll och man känner hur luften man andas är så tung, men samtidigt så oerhört lätt att andas in. Om det så bara är för en sekund är den sekunden värd allt!

Det är sådana sekunder som förvandlar liv... 


RSS 2.0