Cykel och sol

Idag har jag äntligen fått min nya cykel som jag har väntat på sen i oktober... "Skam den som ger sig" är numera att ordspråk som ringer i mitt huvud :P
Att jag äntligen fått min cykel firade jag med en lite extra lång cykeltur hem i det vackra vårvädret : )

Det är konstigt hur vädret skiftar nu i mars... På morgonen är det kallt och snöblandat, lätt regn och på eftermiddag är det strålande sol och ett antal plusgrader. Men så länge vi har lite vårväder om dagarna och snön smälter så är jag nöjd, det är ju trots allt fortfarande mars : )

Ser fram emot nästa vecka! En av alla trevliga saker som händer under veckan är att min kära lillebror kommer på besök :)

Have a great day!

Kram kram


26e mars

Idag det 26e mars, dagen efter våffeldagen utan våfflor och dagen innan vi ändrar om till sommartid.
Här hos mig i Uppsala skiner solen och det ser ut att li en mycket fin dag.

Ska jobba inatt mellan 12 och halv 5, vilket betyder att jag kommer vara uppe när vi ställer om till sommartid... Ska bli intressant eftersom jag aldrig varit uppe när man egentligen ska vrida fram klockan en timme (kl 02.00 blir 03.00) Jag har föredragit att sova gott i min varma säng de timmarna... Så det blir en ny och kul erfarenhet : )

Veckan som gått har både bjudit på vår, skratt, vinter, härliga människor, sorg, jobb, skola, efterlängtade samtal och mycket mer.
Jag har inte kännt mig riktigt som mig själv, även om jag försökt och gjort mitt bästa...
Men det är väl så ibland, man kan inte alltid må bäst och vara sådär överlycklig och glad jämt som jag egentligen vill vara, inte för att jag vill försöka hålla uppe någon mask eller så utan för att jag tycker om att vara glad och se att andra är glada... Men det är nog ganska naturligt att allt inte är på topp när det kommer oväntade, eller väntade hinder och sorg.
Önskar dock att jag var glad jämt, det hade varit så kul, att alltid vara glad och smitta av sig av glädjen. Men om man alltid var glad så kanske man inte skulle uppskatta glädjen på samma sätt?

I alla fall... Hade en mycket bra dag igår, väldigt mycket tack vara Johannes, street mission och gänget på ikea : )
Och idag ska bli en mycket bra dag också hade jag tänkt! :)
Ska snabbt göra mig iordning och rusa iväg för att möta Shushan och Rebecka, sen får vi se hur dagen ser ut... Ska i alla fall sova lite ikväll så jag orkar jobba inatt!

Här är två bilder som visar att våren är på väg:
(Bilder från mitt besök hos min kära moster och morbror i tisdags)





Have a great day! : D

Kram kram

God morgon

God morgon : )
Denna underbara morgon vaknade jag klockan 08.20 av att det var alldeles ljust i rummet och av att fåglarna utanför fönstert sjöng för full hals. Notera att klockan var 08.20 på en lördagmorgon, mycket ovanligt att jag vaknar av mig själv så tidigt... But I like it!
Det är verkligen lycka för mig, att vakna av något annat än väckarklockan på morgonen :)

Har fått i mig en god och bra frukost, så nu väntar tvätten, boken och dammsugaren på mig innan det är dags att dra iväg till jobbet.




Ha en underbar och solig lördag!

Kram kram

Vår i luften

Satt ute och läste i solen igår, det var nästan helt vindstilla, inte ett moln på himlen och solen i ansiktet. Det är vår i luften människor!!!
Om bara snön ville smälta bort så skulle man ju kunna se att våren snart är här :P Men, men... Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju.

Har kommit in i en konstig period då jag är trött hela tiden, spelar ingen roll hur mycket jag sover, äter, motionerar osv. Men förhoppningsvis går det över snart, känns så drygt att gå runt och gäspa hela tiden och nästan somna varje gång jag sitter ner och sluter ögonen...

Utöver tröttheten är jag en mycket lycklig tjej och har de senaste dagarna kommit på hur mycket jag har att vara tacksam för... Det finns så mycket i mitt liv som bara finns här utan att jag har förtjänat det och jag blir så oerhört glad och tacksam så fort jag tänker på det. Jag är frälst och har en tro på en god gud, jag har trygghet och hopp, jag har en underbar familj som älskar mig och stöttar mig till 110%, har fantastiska vänner, både nya och gamla som förgyller varje dag, jag har ett hem, två jobb, går på en superbra skola, jag har tillgång till skype vilket innebär att jag har möjligheten att se och prata med nära vänner som befinner sig för långt bort för ett telefonsamtal. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst för ju mer jag skriver desto mer saker kommer jag på som jag är tacksam över.

Senaste dagarna i korthet: Jag har tonat håret brun/rött, hängt med härliga människor och skaffat mig nya vänner, köpt busskort, filmat, sjungit, jobbat, njutit av vårsolen, har också fått reda på att jag ska till Mosjøen i Norge i maj, sen har jag gjort allt det där vanliga vardagliga som städat, tvättat, lagat mat osv.


 
Korset

 
Håret blev lite mörkare och lite rödare, tack Lovisa för hjälpen! :)

 
Mycket trevliga och duktiga norskor som är bra på det där med kuvert...

 
Mina converse + bar mark + sol = Sant!

Snart är det helg vilket innebär mer sång, jobb, förhoppnigsvis något kul, kyrka och att det snart bara är två veckor kvar... : )

Men nu är det dags för sen kvällsmat och film!
Ha det så bra
Kram kram

Mars

Jag har bott i Uppsala i snart ett halvår nu och först ikväll tog jag själv, med bara musiken i öronen som sällskap, en riktig långpromenad här... Känns lite illa att jag inte gjort det tidigare, men från och med nu ska det definitivt bli en ny och bra vana :)

Jag behövde verkligen en promenad... Perfekt sätt att göra av med energi, få motion, upptäcka staden, bara vara själv och rensa tankarna på. I like it!

Annars är livet som det ska tycker jag, mer eller mindre i alla fall :) Hälsan är som den ska, glädjen är här, skolan är grymt bra och har underbara vänner här i Uppsala : )

Men jag saknar verkligen Marie och Martina!
Och det är väldigt tomt i skolan när tvåorna inte är här, men förhoppningsvis har de det bra där de är. Man tror att en klass mer eller mindre inte ska göra så stor skillnad, men det gör det, speciellt på morgonsamlingen och efter skolan i cafeterian. Men men :)

De senaste dagarna har jag kollat på "I rymden finns inga känslor"- rolig och bra film som rekommenderas, har även lyckats kolla lite på skid-VM och Solsidan :) Jag har också ätit på Subway (eller ätit mat därifrån), filmat, jobbat, sagt hejdå och umgåtts med människor jag gillar. Så de senaste dagarna har varit bra!
 
Har kommit på att Uppsala är ganska fint på vintern:






Men jag tycker att snön kan försvinna nu... Det är ju faktiskt mars.

Något som jag varit riktigt duktig på de senaste dagarna är att lägga mig tidigt på kvällarna, ska förhoppningsvis kunna fortsätta med det... Men det betyder att jag måste skriva typ NU...
Så god natt och sov så gott!

Kram kram


Mina underbara kombos!

Gissa vad jag hittade idag när jag kom hem och gick in på mitt rum... En försenad och superfin födelsedagspresent! :)

Underbaringarna Marina och Susanna hade gjort ett fotoalbum till mig med en massa fina ord, bilder och minnen från året.
Åh jag blev så glad!!!
Hade faktiskt önskat mig ett album så att jag skulle kunna göra något liknande själv, men det gjorde ett åt mig istället :)

Vi må ha olika åsikter, vanor och sätt att göra saker på... Men det finns ingen tvekan om att jag tycker supermycket om dem båda! <3



Kram kram

...?...!...

Idag snurrar så många tankar i huvudet så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva...

Så jag är lite allmänt förvirrad, tankspridd och osocial idag.
Hoppas en power nap, lite plugg och musik reder ut det hela :)

Förutom virrvarret i huvudet är denna tisdag en ganska bra dag, har haft mycket bra lektioner i skolan, har umgåtts med människor jag tycker mycket om och lagat god mat. Så jag är nöjd!

Ha en bra dag, hoppas att det inte snurrar lika mycket i era huvuden :)

Kram kram


RSS 2.0