Inte längre tonåring...

Ett kapitel är nu avslutat i mitt liv, nämligen det som heter "tonåren". För igår blev fröken Jessica 20 år :)
Just nu känns det inte särskillt speciellt och jag tycker inte att jag är mer vuxen för att jag är ett år äldre, men jag är nöjd ändå! :)

Dagen började med fattiga riddare och baugetter till frukost som Susanna fixade, sen tog vi det väldigt lugnt fram till ca två då Marina tog med mig till stan för att fördriva lite tid, jag fick inte vara hemma...
Så vi gick i lite butiker, lyssnade på orgelkonsert i domkyrkan och fikade med Martin.
När vi kom hem lite senare hade Susanna och Annelen dukat och gjort fint hemma och det kom lite folk för att fira min dag, supermysigt och mycket uppskattat. En riktigt bra födelsedag!!!
Tack alla som på något sätt uppvaktade mig : ) Det gör mig så glad!

Min första hela dag som tjugoåring tillbringades i kyrkan och i Sävja, där det blev skid-VM, läsning och Johan Glans. En mycket lugn och trevlig söndag :)
God natt kära ni, hoppas helgen varit bra!

Kram kram


I Uppsala

Nu är jag hemma i Uppsala igen :)

Har haft ett mycket bra lov! Fick umgås med min underbara familj, träffa vänner jag inte sett på länge och besöka platser jag inte varit på på länge. Jag trodde dock att jag skulle få vila ut den här veckan och ta det lugnt, men jag hade fel...

Måndag morgon vaknade jag kl 04.20 för att hinna med bussen och tåget, men när jag väl var i Älmhult hade jag en väldigt lugn dag med mamsen och papsen och Micke :)
På tisdagen fick jag sova lite längre och var en mycket trevlig, mysig, rolig, lite sorglig dag. En dag jag kommer minnas länge :)
Onsdagen spenderades hemma, men var ingen vilodag för det
Igår var det min "minifödelsedag" och det kom några kära vänner på besök på kvällen, det innebar att jag somnade sent
Och i morse var jag tvungen att gå upp tidigt för att vi skulle komma iväg skapligt och inte komma så sent till farfar. Så nu när jag sitter här och skriver, hemkommen från kyrkan, är jag tröööött :)

Det märks inte att vi haft en hel veckas lov, men det är bara att bita ihop, sova så mycket som möjligt när tillfället ges och vara glad : )


Tack för en mycket trevlig tisdag
Tack mamma, pappa & Elias för den underbara familjekänslan vi har hemma
Tack alla vänner hemma i Älmhult som förgyllde kvällen igår
Och tack Gud för att du är god!

Nu ska jag inte sova... Men snart :)

Kram kram

God morgon

Jaa, idag är verkligen en god morgon!
Jag vaknade av att mina kära föräldrar med vackra morgonstämmor sjöng "Ja må du leva..." utanför min dörr i morse. De hade även med sig frukost på sängen vilket var mycket uppskattat!
Och nej, jag vet att jag inte fyller år idag utan på lördag.
Men jag är i Uppsala på lördag så de kan inte fira mig då utan firar mig idag istället :) Och det har jag inte alls något emot :)
Något annat som gör denna morgon till en god morgon är att min alldeles egna, (nästan alltid)supergulliga lillebror kommer hem idag!!
Så jag är glad :D

Lite kort om vad som hänt det här lovet:
Besök hos bror i Kristianstad -Ny lägenhet, pizza, möbler och kallt får sammanfatta det besöket.
Marika, Prisca, Amanda -Mat, mysigt och mycket trevligt
Skåne -Tåg, Lady, inlåsta i kyrkan, gamla minnen, varmt, kallt, kul och mycket trevligt : )
Onsdag -Måånga timmar med mammas hår :)Kram kram

Min Lady

Att mista någon eller något man håller kärt är tungt, oavsett vem eller vad det är...
Igår fick familjens älskade hund, vår superhärliga lilla Lady, somna in. Hon somnade in i pappas knä på veterinärkliniken igår eftermiddag när mamma var på jobbet, Elias var på läger och jag var i Skåne. Pappa ringde medan jag satt på tåget och berättade att han hade fått en tid hos veterinären lite senare på dagen. jag hade kännt på mig att det skulle hända snart för vi hade pratat om det ett tag på grund av tumören hon hade, men blev lite chockad över att det skulle hända så snart, medan jag var hemma på lov.
Och direkt kom jag på att jag inte hunnit säga hejdå, hade inte tagit en sista långpromenad och inte gosat med henne som jag borde ha gjort innan hon gick bort. Då blev det lite jobbigt, men samtidigt kändes det bra att hon fick somna in medan jag var hemma och att det fick ske nu, för dels var hon gammal och dels hade hon blivit sämre sen sist jag var hemma. Så för att vara rättvis mot henne och göra det som var bäst för henne tycker jag att pappa tog rätt beslut!

Men det är lite konstigt att inte höra hennes tassande i trappan, att ingen tar ut henne på sista promenaden för kvällen och att hon inte rusar ner för trappan och viftar på svansen när någon går in genom dörren, det är sånt som jag redan nu saknar... Sånt som var lite irriterande när hon levde är nästan det jag saknar mest nu.

Men hon har det bättre nu, min Lady :)

Sportlov

Nu är det sportlov!!!
Och jag sitter här i köket i pyjamas, sov till halv tolv och har haft en riktigt slapp början på dagen :)
Men snart är det dags att resa på sig för om tre (!) timmar får vi besök och då ska jag ha hunnit med att städa, tvätta och plugga lite... Får se hur mycket jag hinner :P
Förhoppningsvis kanske jag hinner gå en liten mini-promenad också :) We'll see

Ha en riktigt bra och välsignad dag! Njut av att vara ledig, att solen lyser (den lyser i alla fall i Uppsala) och av att du är du och att du är alldeles underbar och perfekt skapad :)

Kram kram


Onsdag v.7

Onsdag idag, mitt i vecka 7, 4 dagar kvar tills jag sätter mig på tåget hem till Älmhult kl 6 för att tillbringa lite av sportlovet med familjen :) Jag längtar!
Och när jag ändå sitter här och tänker på nedräkningar är det "bara" 10 dagar kvar tills jag fyller 20 år (!) Det känns lite skumt att jag snart är så "gammal" som 20...

Som de flesta vet så var det Alla Hjärtans Dag i måndags, notera att det var ALLA hjärtan det gäller, inte bara dem som har fångat/blivit fångade av en annan persons hjärta :)
Det firade vi på biblelskolan genom att några tjejer bakade kärleksmums, kladdkaka och norska chokladbullar. Vi dukade ett stort bord och delade ut till alla elever under rasten. Det var så kul, och gott! :)
Vi fick till och med över så att vi kunde dela ut till gymnasieeleverna också.
Det jag tänkte på under dagen och egentligen har tänkt på en hel del när vi har pratat om denna för många magiska och pirriga Valentines Day är att det handlar om kärlek, vänskap, värme och glädje till och för alla.
Det är inte bara en dag för par utan verkligen för alla.
Och det är ett perfekt tillfälle att visa sina föräldrar, vänner, syskon och såklart personen man tycker extra mycket om hur mycket de betyder för oss och att vi verkligen uppskattar dem.
Själv fick jag umgås med vänner jag tycker om och sprida glädje i form av sötsaker på fikarasten i skolan :) Och tror egentligen att det var första gången jag firade Alla Hjärtans Dag som man borde.

Men nu har jag inte längre tid att sitta och tänka på vad som hände i måndags osv. För det ska pluggas och ätas innan jag ska iväg och filma.
Ha det bra!

Kram kram


En av mina brister...

Jag har kommit på en sak... Jag tycker att det är jättesvårt att sitta ner/stå bredvid och titta på när någon annan lagar en maträtt eller efterrätt, vad som helst egentligen, som jag brukar ansvara för att göra.
Det kliar verkligen i fingrarna och jag vill så gärna gå dit och kontrollera att det sker på "rätt" sätt (mitt sätt), det sved till lite när jag insåg att det är så det ligger till, att jag har ett sånt behov av att kontrollera... När jag insåg detta, att det var jobbigt att erkänna för mig själv hur det ligger till så hade jag ett val: Jag kunde förneka bristen och låtsas som ingenting och skylla på de andra, eller så kunde jag se det som en möjlighet att bli bättre, växa och mogna.
Jag har nu bestämt mig för att göra det senare, jobba på mitt behov av att kontrollera och förhoppningsvis bli bättre på att släppa kontrollen.

Det jag tror att jag försöker säga är: När du upptäcker dina fel och brister, skyll inte på omständigheter eller andra människor runt omkring dig och klanka inte ner på dig själv. Utan ta tag i problemet, gör något åt det och se det som en möjlighet att bli en bättre, mer mogen människa :) Och var glad att du kom på dig själv i stället för att någon annan kom fram till dig och förklarade att du måste ändra på dig.


Kram kram


Vad ska man säga och vad ska man göra?

Åh, mitt huvud snurrar och snurrar och snurrar...

Jag önskar att jag kunde vara vis i alla situationer jag hamnar i och ha svar på alla kluriga och jobbiga frågor både när det gäller mig själv och andra.
Men såklart hade det varit både väldigt jobbigt och tråkigt att ha svar på allt... : )
Har hamnat i situationer de senaste veckorna då jag verkligen önskat att jag hade svar på vissa frågor och att jag varit lite visare och tänkt efter lite extra innan jag fattat beslut eller sagt saker dels för att hjälpa andra och dels för att underlätta min egen situation, men det är inte alltid det lättaste att komma på bra svar och lösningar när man är mitt i det hela. Ibland hade det varit bra med örnperspektiv på saker...
Efterklok som jag ofta är, så kommer jag ju på smarta lösningar på frågan eller problemet efteråt när tillfället är förbi. Jag antar att de flesta känner igen sig i det.

Men en sak jag märkt är att man lär sig något nytt av varje fråga, efterklokhet (kan man säga så? Annars hittar jag på det ordet nu!) och motgång. Man blir faktiskt klokare, ens syn på saker och ting breddas och man är mer förberedd när en liknande situation dyker upp nästa gång

Ja, ja förutom alla tankar som snurrar i huvudet så är mitt liv bra : ) Är glad att det är helg nu och ser fram emot imorgon! Har haft en mycket bra fredag med bra lektioner, supermysig eftermiddag med Marina, Victoria och Susanna, härligt ungdomsmöte och bra kväll på stan i de gula jackorna.
Så en nöjd tjej kryper snart ner i sängen och sluter sina ögon för att snart vakna upp till en ny, härlig dag med allt vad den kommer att erbjuda :)
Så jag säger god natt och sov så gott!


Ha en superbra och välsignad helg!

Kram kram

RSS 2.0