Pepparkakor, snö, pyjamas & advent

En mycket mysig och bra helg går mot sitt slut i den här frökens liv :)

Men innan jag går in på detaljer måste jag bara nämna att det är ganska häftigt att vi har haft snö i snart tre veckor... Den första snön ligger fortfarande kvar!

Åter till helgens händelser: Fredagen bjöd på frisk promenad i vinterkyla, ungdomsmöte och filmmys med M hemma i lägenheten. Eftersom filmen var lite längre än vad vi hade räknat med, blec det lite senare än vi hade tänkt så vi kom inte upp så tidigt som vi planerat på lördagsmorgonen. Men det gjorde inte så mycket, vi hann ändå :)
Lördagen bjöd på en lång scones-frukost, cykeltur+ inhandling av mat i pyjamas med M, en skrattig och halkig liten utflykt med "systrarna" :) När vi kom hem gjorde vi lite snöänglar och skottade trappan. Sen kom vi fram till höjdpunkten: pepparkaksbakning och samtidigt passade jag på att baka lite bröd (which turned out great by the way)

På kvällen blev jag hämtad av underbara L och åkte in till stan för att se ljusspelet tillsammans med M och J, vet inte riktigt om vi lyckades fullfölja orginalplanen :) Men det var kul och jag insåg att jag börjar hitta lite bättre i denna vackra stad
Sen stod Toy Tory 3 på schemat hos killarna i Sävja, jag och M bakade hallon- & rabarberpaj till filmfika och jag måste säga att den blev riktigt god :) Jag missade dock bussen så det blev övernattning hos L, men det var bara mysigt!

Och idag var det adventsgudstjänst och adventsmarknad i kyrkan, riktigt härlig stämning :)

Men nu är det dags att sluta och spendera lite kvalitetstid med tjejerna i mitt hjärta: M & S

Ha en riktigt bra vecka och första advent!


Vinter

Det är den 20 november och snön har legat kvar ett bra tag nu... Det känns lite tidigt med vinter och snö, eller det kanske bara är jag som tycker det? Men, men jag ska inte klaga. Tycker faktiskt att det är ganska mysigt att det är vitt överallt :) Kvällarna blir ljusare och det är mysigt att höra hur tyst allt blir och hur det knarrar under skorna när man är ute och går...

Det påminner mig om att jag borde ta en mysig kvällspromenad någon kväll den kommande veckan om jag får lite tid över. Eller kanske en tidig morgonpromenad? Eller kanske både och?

Pratade med min familj för en liten stund sen. Det var så mysigt att bara prata om ingenting, att höra deras röster och dela med sig av vad som händer här och höra hur det är hemma hos dem :) Även om vi bor nästan 60 mil ifrån varandra kändes det nästan som jag satt hemma i dator/gästrummet och pratade med mamma och som om jag stod uppe i hallen och pratade med pappa. Det är bra när man känner att man är nära fast att man är långt ifrån.
Det ska bli skönt att komma hem till jul och vara hemma i huset och bara vara, inte göra någonting annat än att bara ha kvalitetstid med familjen och mina kära, underbara vänner :) Eller ja, mitt besök hemma kommer ju inte enbart bestå av att inte göra någonting. Kommer nog försöka göra så mycket som möjligt medan jag är hemma. Men vill verkligen ta tid att bara umgås och ta igen lite tid med mina underbaringar... Hoppas det finns tillräckligt med tid till allt!

Det låter kanske som om jag har värsta hemlängtan, men faktiskt inte... Eller jo lite kanske :) Men det är inte på ett jobbigt sätt utan mer som att jag ser fram emot att få träffa framför allt min familj och mina nära vänner som jag inte träffat sen i september.
Fast i samma stund som jag längtar efter dem där hemma är jag jätteglad och tacksam för att jag är här. Jag trivs verkligen jättebra med mitt boende, med tjejerna jag delar lägenheten med, med skolan, kyrkan, mina underbara, superhärliga vänner, jobbet, livet, Gud, mig själv och allt annat bra som händer just nu :)

Det jag tror att jag försöker säga är att jag har det bra!
Det finns lite småsaker som behöver fixas och en bihåleinflammation som gärna får försvinna. Men annars är de finnemang!
And I like it!



Men nu är det verkligen dags att sluta skriva för jag har en del att läsa innan det är time to sleep
Så jag säger hejdå för den här gången och önskar er en bra fortsättning på helgen!


Dags att sova, eller...

Det är alltid så att när jag har bestämt mig för att jag ska gå och lägga mig så kommer jag på tusen saker som jag vill eller måste göra innan jag stänger de blå...

Jag har en känsla av att jag inte är ensam om detta?

Som ikväll till exempel: Jag var på ungdomsmöte, stannade och fikade och hade allmänt trevligt och blev trött efter en stund så jag tänkte att det vore bra att åka hem och sova, så jag tog min lilla cykel och begav mig hemåt. Men på vägen träffade jag M och V och pratade en liten stund, sen cyklade jag och M hem och fortsatte prata medan jag diskade och gjorde rent spisen. Sen när vi borstat tänderna och M gått in på sitt rum kom jag på att jag inte hunnit läsa klart ett blogginlägg som jag bara var tvungen (?) att läsa innan jag gick och la mig... Och helt plötsligt var jag fast här vid datorn och hittade andra saker jag kunde kolla upp medan jag ändå satt här (Så typiskt mig)

Så nu sitter jag här och skriver för att dela med mig av hur odiciplinerad jag är när det kommer till att gå och lägga sig i tid på kvällen. Inte bra alltså, jag måste jobba på detta!

Jag vet att det är helg och att jag är ledig imorgon... Men ibland kan det ju vara bra att somna i tid, även på helger?

Men en sak som är bra med att sitta uppe sent när lägenheten är tyst är att jag tänker en massa och filosoferar över onödiga, men komiska saker. Och det kan ju vara trevligt ibland och nyttigt för hjärnan att arbeta lite...

<---- Man kan skriva mycket kul med kylskåpmagneter, bland annat tackhälsningar på andras kylskåp :)


Men nu, nu ska jag verkligen stänga av datorn och sova! För det är en ny dag imorgon som ska fyllas med städning, plugg, mat, gemenskap och annat trevligt man kan fylla en lördag med.

Så nu säger jag god natt & sov gott :)

Hoppas att din vecka varit bra och att helgen blir ännu bättre!!
Var välsignad :)

Kram


Trött tjej

Yes, jag är en trött tjej just nu... Men lycklig :)

Helgen har varit riktigt bra och det var kul att kunna vara med på hela Youth-konferensen för en gångs skull.
Men det bästa var nog att M kunde komma hit och hälsa på : ) Att få visa henne hur jag bor, visa henne mina vänner från skolan och prata och prata och prata har varit mycket trevligt!

Igår var det filmkväll hemma hos oss, med kladdkaka, godis och kaffe :) En bra kväll och bra film med härliga vänner. Tack L, G och M för att ni kom förbi och förgyllde vår söndagskväll
Och idag var vi tillbaka i skolan, vilket var kul men jag är fortfarande trött efter helgen så det var lite tungt att koncentrera sig under lektionerna. Men det blir nog bättre imorgon! 
Min kära rumskompis M har varit modig idag och klippt/snaggat sig med hjälp av E och efter det hade vi en trevlig fikastund och tjejsnack... 

 
Att vara uppe för sent och vakna tidigt en helg som den här tär på kroppen... Så nu är det dags för en efterlängtad power nap :)


RSS 2.0